Sangre roja; día negro

Gandhi blog2

Puedo escuchar perfectamente las voces de los manifestantes que piden respeto y libertad. Las cacerolas han dejado paso a las flores rojas en sus manos; rojas como el color de la sangre inocente vertida el domingo. Aún recuerdo cómo algunos se mantenían en posición horizontal y fueron arrastrados a la fuerza. Otros, golpeados con violencia sin ninguna razón. Espero no vivir jamás otro día negro como ese.  

@lidiacastro79

Esta entrada es para participar en el Reto 5 líneas del blog de Adella Brac.

 

Creative Commons License

Mis historias y otros devaneos by Lídia Castro Navàs is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

 

34 comentarios en “Sangre roja; día negro

 1. Esto solo es el sintoma de la enfermedad. Y no solo de un día puntual como el domingo. Esto es sistémico. Quien quiera ver lo tiene delante de los ojos. Quienes lo hemos visto en primera persona no tenemos palabras para explicarlo.
  Es como retroceder a los años setenta…

  Besos, Lídia.

  Le gusta a 1 persona

   • Esa es una gran lección. A ver si aprendemos de una vez, que los mandantes siempre dan los palos contra el pueblo. Luego, tarde o temprano, se ponen de acuerdo, se declaran amiguitos del alma y se olvidan de los dolores ajenos. Lo siento pero soy un descreído. Un besazo.

    Le gusta a 1 persona

 2. Lo que passà aquest diumenge fou una salvatjada, un abús, més propi d’una dictadura que no pas d’un Estat democràtic. Sembla que el govern volgués traure pit i atemorir la població, de la mateixa manera que fan amb la llei mordaza i altres semblants, que sols volen retallar els nostres drets. Açó no quedarà aquí, però. A les manifestacions del 15-M també es repartiren hosties; a mi no em tocà cap, per sort. Donen hosties un cop, després paren i, quan ja la gent s’oblida, tornen a la càrrega.

  Le gusta a 1 persona

  • Fou terrible, Javi! No pot tornar a passar. No érem manifestants anti-sistema, érem ciutadans i ciutadanes pacífiques, desarmades que anàvem amb la família. Espero no haver-ho de viure-ho mai més.
   Una abraçada.

   Le gusta a 1 persona

   • Ja ho sé, Lídia; ja sé que éreu manifestants pacífics, però de segur tornarà a passar, malauradament, perquè a Madrid hi ha un govern autoritari i dectatorial, i el mateix cap de l’Estat féu un discurs retrògrad i feixista, sense esmentar ni un sol cop els excessos de la policia.
    Tot el meu suport.
    Una forta abraçada.

    Le gusta a 1 persona

 3. Hola. No puc evitar comentar. Visc a Barcelona, sóc català i a més a més m’agradaria una Catalunya independent, però em considero una persona moderada en les meves tesis, i a més molt crític amb ambdúes parts, també amb la gestió que ha fet Puigdemont, la veritat.
  Però el que volia dir és que me’n alegro molt de llegir a algú que condemna la violència policial amb claredat. He de dir, i sento dir-ho, que altres bloggers que han escrit sobre el tema del conflicte amb Catalunya no han condemnat amb massa rotunditat la violència, és més, fins i tot treient-li una mica de ferro al tema. I aixó és una cosa que m’indigna, em molesta i em deprimeix. Així que gràcies. La repressió i la brutalitat policial va ser inacceptable, patètica, vergonyosa, desfasada, i moltes coses més. I ja no diguem les explicacions, declaracions i actituts posteriors dels membres del govern espanyol i altres polítics.
  Crec que TV3 va fer una gran labor al difondre tot el tema i les imatges i videos, encara que penso que es van fer una mica pesats, la cosa va durar dies. Perè és comprensible, realment va ser molt fort i estàvem en estat de shock.
  Hi ha gent que fins i tot carrega i opina contra la gent que va voler votar de bona fe, criminalitzant-los. Algunes declaracions posteriors de que era “para defender el orden constitucional”, “el orden público” i “la convivencia pacífica y ciudadana” senzillament van ser vomitives. Com dic, estic dolgut amb alguns bloggers però prefereixo callar-me i no liar-la, de fet he estat opinant de tot aquest tema de la independència en un blog, de forma molt extensa i clara, però no centrant-me en la violència, i gairebé no he obtingut respostes ni reaccions, i menys de comprensió.
  Bé, ja m’he enrollat bastant. Sabràs que la cosa pinta realment malament, amb la més que probable aplicació del 155 e inhabilitaciones, etc, etc. El xoc de trens és ja total, i no sé què passarà, però pot acabar això bastant malament, amb violència un altre cop. Rajoy és un impresentable però Puigdemont també hauria de pensar les possibles conseqüències de la seva postura inflexible, sobre tot cap a la get normal i corrent que està disposada a seguir i creure en aquest ideal perfectament legítim.
  Condemno la violència, que mai té justificació, i vaig sentir un gran dolor. Gràcies per llegir-me.

  Le gusta a 1 persona

  • Gràcies a tu per la teva resposta. També he tingut la mateixa sensació aquí a WordPress de bloggers que han comentat el tema sense viure-ho en primera persona i, per tant, sense condemnar de forma contundent la violència innecessària i antidemocràtica viscuda aquell dia. Em sento molt trista amb el que està passant… No m’agrada gens la política, entenc que és necessària però el que sí tinc clar és que la llibertat és un dels drets inherent a l’ésser humà; és un do que rebem al néixer i no se’ns pot arravatar i menys a través de la força i fent ús d’una violència pròpia de dictadures repressives.
   En fi, no escric mai de política, el meu blog és purament literari, però aquell dia vaig sentir la necessitat moral d’expressar-me després del que vaig viure.
   De nou, gràcies per comentar, per la visita i pel suport. Una abraçada.

   Me gusta

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.