EL 25 DE NOVEMBRE I LES GERMANES MIRABAL

Demà, dia 25 de novembre, es celebra el Dia Internacional contra la violència envers les dones. Cada any es duen a terme diferents actes entorn a aquesta data per tal de fer visible aquesta xacra que patim a nivell mundial.

Imatge

El que motla gent no sap és per què ho celebrem el dia 25 de novembre. Per tal de saber-ho ens hem de traslladar a la República Dominicana a la dècada dels anys seixanta. Durant aquesta època el país es trobava sota una dictadura.

Imatge

Leónidas Trujillo, el dictador, s’enamorà de Minerva Mirabal però en excedir-se en les seves atencions, ella el va bufetejar durant una festa multitudinària. El dictador ordenarà immediatament l’empresonament de Minerva i del seu pare, com a represàlia per l’atreviment de rebutjar-lo en públic.

Imatge

Minerva, amb el sobrenom de “La Mariposa”, va aconsegur sortir de la pressó i, juntament amb dos germanes seves, encapçalaren una lluita en contra de la Dictadura de Trujillo i així venjar la mort del seu pare dins de la presó a causa de les tortures que li van infligir.

Imatge

El 25 de novembre de 1960 M. Teresa, Pàtria i Minerva foren assassinades per la policia secreta de Trujillo. Apallissades fins a la mort i col·locades dins d’un cotxe, foren llençades per un abisme i simular així un accident automobilístic.

L’any 1981 en la I Trobada Feminista d’Amèrica Llatina i el Carib es va proposar aquest dia per recordar així la valentia de les germanes Mirabal.

El 1999 les Nacions Unides aprovaren de forma oficial aquesta proposta, així des d’ençà, el 25 de novembre és el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones.

A la gent que creu que aquest dia no és necessari, només els diria que en el que portem d’any (2013), 55 dones han mort a mans de les seves (ex) parelles. I des del 1999, any en què es començaren a recollir dades, en són 933!

Quan deixin de morir dones a mans de les seves (ex)parelles, quan deixin de patir violència sexual, quan deixin de ser moneda de canvi, quan deixin de ser víctimes de tràfic de persones… arribarà el dia en que totes les accions ja no seran necessàries, però, malauradament, mentre hi hagi dones que temin per la seva integritat (física o mental), només pel simple fet de ser dones, tot el que fem és poc!

@lidiacastro79

Imatge

1 comentario en “EL 25 DE NOVEMBRE I LES GERMANES MIRABAL

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.